• Obvestilo o spletnih piškotkih in o namenih obdelave podatkov

  Združenje družb za upravljanje investicijskih skladov-GIZ, Čufarjeva 5, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: ponudnik), na spletnem mestu https://www.zdu-giz.si (v nadaljevanju: spletno mesto) uporablja spletne piškotke (v nadaljevanju: piškotki).

  Piškotki so datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta namestijo na uporabnikov računalnik ali na drugo napravo, s katero dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta se podatki, pridobljeni s pomočjo piškotka ob prejšnjem obisku, lahko preberejo.

  Piškotki na spletnem mestu ne omogočajo identifikacije posameznika in z njimi ni mogoče ugotoviti, za katerega konkretnega uporabnika (ime in priimek ali drugi osebni podatki) gre.

  S pomočjo piškotkov ponudnik pridobi informacije o načinu uporabe spletnega mesta, predvsem o pogostosti obiskovanja spletnega mesta, o najbolj branih vsebinah, o povprečnem času obiska ipd. (spletna analitika).

  Podatki o posameznih piškotkih, upravljavcu podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in trajanju piškotkov so navedeni v nadaljevanju:

  Upravljalec podatkov Ime piškotka Namen Namen – podrobno Trajanje piškotka
  Združenje družb za upravljanje investicijskih skladov-GIZ PHPSESSID Funkcionalni piškotek Piškotek služi za prijavo na spletni strani in za dostop do administratorskega vmesnika. do konca seje
  Združenje družb za upravljanje investicijskih skladov-GIZ zdu Funkcionalni piškotek Se uporablja pri privolitvi / zavrnitvi uporabe piškotkov. 1 leto

   

  S podajo soglasja za namestitev piškotkov se uporabnik strinja s shranjevanjem piškotkov in dostopom do piškotkov (oz. podatkov, pridobljenih s piškotki), že shranjenih v uporabnikovi napravi.

  Uporabnik lahko o tem, ali in katere piškotke lahko upravljavci oziroma ponudniki namestijo na njegovo opremo, odloči tudi z ustreznimi nastavitvami v svojem spletnem brskalniku.